Sterilisation af hund og kat

Sterilisation af hunkatte & tæver – sterilisation af hund og kat
Neutralisering af tæver og hunkatte

Som dyrlæger har vi naturligvis mange års erfaring med sterilisation af tæver og hunkatte, og her hos Rude Dyreklinik kan du altid forvente, at behandlingen er hensigtsmæssig, effektiv og smertefri. Sterilisation forebygger mange sygdomme, som kan være meget alvorlige. Hos både hunde og katte kan der opstå sygdomme i æggestokke og livmoder, som fx livmoderbetændelse.

Sterilisering af hunkatte

Efter 6-10 måneder bliver din hunkat kønsmoden, og derfor skal den neutraliseres inden. Alle katte er selvfølgelig forskellige, men en tommelfingerregel er, at killinger skal steriliseres, når de vejer to kilo. Der er mange fordele ved at lade din hunkat sterilisere. Fx bliver den mere rolig og løber generelt ikke lige så langt væk fra hjemmet, ligesom smitterisikoen, for at den får katteaids og katteleukæmi, mindskes. Derudover bidrager du med en neutralisation af din hunkat til, at bestanden af vilde katte ikke øges.

Sterilisering af tæver

Foruden at undgå alvorlige sygdomme, som fx mælkekirtelkræft, medfører en sterilisation, at din tæve ikke kommer i løbetid. Indgrebet er større end en simpel kastration af hanhunden, men til gengæld kommer tæven sig hurtigt ovenpå operationen. Vi anvender i øvrigt en teknik, hvor sytråden gemmes i huden, hvilket betyder, at din hund ikke behøver at gå med krave – det gælder i øvrigt også for hunkattene.

Sterilisation, kastration og neutralisation

Det kan være vanskeligt at have helt styr på terminologien, men sterilisation er faktisk kun for tæver og hunkatte, mens kastration bruges om hanhunde og hankatte. Fællesbetegnelsen for at fjerne hunde eller kattes evne til at avle er neutralisation.

Har du nogen spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: 55 45 91 05

Læs også: Vaccination af hunde og katte.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.